Mermer Kullanım Alanları

Write By: istanbul Published In: Data base Created Date: 2020-04-23 Hits: 2078 Comment: 0

Kullanım alanları olarak bina yalıtımlarında, Islak mekan ( Wc, Banyo, Mutfak, Koridor gibi ) diye tabir ettiğimiz bina alanlarında. Yapıların diş mekan peysajlarında. Otel ve alışveriş merkezi gibi yapıların dekarosyonunda. Binaların ortak kullanım alanlarında ( Basamak, Merdiven ve Döşeme gibi ).

Doğaltaştan elde edilen ürünler tarih boyunca insanlar tarafından işlenerek kullanılmıştır.

Mermer uzmanlığı incelik ve dikkat gerektiren bir iş olduğundan nasıl işleneceğinin bilinmesi gerekir.

Önceleri estetik ve dayanıklılığı sebebiyle sanatsal alanlarda kullanılan mermerin bugünkü başlıca kullanım alanları, inşaat sektörü, dekorasyon, heykelcilik,süs eşyalarının yapımı ve mezarcılıktır.

Bloktan üretilen plakalar ve diğer boyutlu ürünler, binaların iç ve dış kaplamasında, taban döşemesinde, merdiven basamaklarında, şömine, mutfak ve banyolarda, taşıyıcı sütunlarda kullanılır.

İç dekorasyonda masa, sehpa, biblo, avize,kültablası vs. ürünlerin yapımında önemli miktarlarda özellikle damarlı mermer, renkli mermer, oniks mermeri ve yeşil somaki tüketilmektedir. Sanat malzemesi olarak anıtlar ve heykellerde ise en değerli mermer türü olan beyaz renkli ve düzenli tane yapılı mermer kullanılmaktadır.

-Doğaltaşlar süsleme ve estetik kullanımlarının yanı sıra dayanıklılıkları, atmosferik şartlar ve çevre kirliliği nedeniyle granit gibi sert taşlar özellikle metro, havaalanları, otobüs terminallerinde, gökdelen ve ticaret merkezlerinin yapımında kullanılmaktadır.

Tags:

Leave A Comment

Captcha