Granit Yüzey İşlemleri

Write By: istanbul Published In: Data base Created Date: 2020-04-23 Hits: 2921 Comment: 0

Cilalı Yüzey İşlemi; ham granit plakasının en üst seviyeye kadar polisaj işlemidir. Cilalı yüzey granitin en parlak ve göz alıcı tamamlanma işlemidir. Cilalama işlemi granitin karakterini ortaya çıkarırıken; nem, kir ve kimyasal temizleyicilere karşıda direncini arttırarak en çok tezgah üretimi için tercih edilmesine sebeb olmuştur. 

Honlu Yüzey İşlemi; granit plakalarının son seviyeye gelmeden polisaj işleminin bırakılması sonucu elde edilir. Bu süreç sonunda yumuşak fakat mat görünümlü yüzey elde edilir. Bu tip yüzey işlemi daha ziyade suyun cilalı yüzeyleri kaygan hale getirebileceği yada yaya trafiğinin cilalı yüzeyi yıpratabileceği ıslak zeminlerde tercih edilmektedir. 


Yakılmış Yüzey İşlemi; ham granit plakalarının yüzeyine alev uygulanması sonucu elde edilmektedir.   Bu işlem daha ziyade kayma riskinin yüksek olduğu dış giriş yollarında tercih edilmektedir.  


Çekiçlenmiş Yüzey İşlemi; granitin yüzeyinin karbit uçlu özel bir çekiç ile aşındırılmasıdır. Çekicin tırtıklı kısmının granitin yüzeyine direk olarak aktarılması amaçlanmaktadır. Yakılmış granitte olduğu gibi çekiçlenmiş granitte dış mekan uygulamaları için kullanılmaktadır.  


Kumlanmış Yüzey İşlemi; sertleştirilmiş silis kumulun granitin yüzeyine kumlama makinesi ile uygulanması sonucu elde edilmektedir. Bu işlemin amacı granitin yüzeyinde yumuşak aşınma elde etmektir. Heykel ve mezar taşlarındaki isim ve tasarımlar kullama işlemi ile yapılmaktadır. 


Deri Görünümlü Yüzey; yeni tip yüzey işlemidir. Honlanmış granit yüzeylerinin elmas uçlu fırçalar ile silinmesiyle elde edilen görünümdür. Bu işlem honlama sonucu kaybolan rengi geri getirerek yüzeydeki gözenekleri kapatmaktadır. Deri görünüm ile ne honlama gibi mat bir yüzey nede cilalama gibi parlak yüzey elde edilir.

Tags:

Leave A Comment

Captcha